Gevonden lichaam is vermoedelijk van ontvoerde miljonairsdochter

In het dorpje Lampersdorf, in de Duitse deelstaat Saksen, heeft de politie maandagavond een lijk gevonden. Vermoedelijk gaat het om het stoffelijk overschot van de 17-jarige Anneli, de onlangs ontvoerde dochter van een zakenman. Dat heeft politiewoordvoerder Thomas Knaup gezegd.

Duitsland is al enkele dagen in de ban van de ontvoering. Anneli raakte donderdag vermist nadat ze de hond had uitgelaten. Het tienermeisje verliet rond 19.30 uur haar ouderlijke huis nabij Dresden. De hond werd inmiddels teruggevonden, maar Anneli was spoorloos.

Na een massale zoektocht leidde een speurhond de politie naar een leegstaande, nabijgelegen boerderij, maar daar werd het meisje niet gevonden. Haar fiets lag even verderop in een greppel.

Losgeld

Anneli is de dochter van een rijke zakenman. Eerder raakte bekend dat haar ouders een eis tot het betalen van losgeld hadden ontvangen. De daders eisten 1,2 miljoen euro. Sindsdien werd de verdwijning door de politie beschouwd als een ontvoering. In een open brief aan de ontvoerders lieten de ouders weten dat ze de eisen van de ontvoerders wilden inwilligen “om ons kind snel in de armen te kunnen sluiten”.

Het gevonden lichaam in Lampersdorf is nog niet officieel geïdentificeerd. Na de vondst arresteerde de Duitse politie twee mannen van 39 en 61. Zij werden respectievelijk opgepakt in Dresden, de hoofdstad van Saksen, en in de zuidelijke deelstaat Beieren.