Ook FIFA steunt knappe Chelsea-dokter

Professor Jiri Dvorak, chief medical officer van de FIFA, heeft tegenover Sky Sports verklaard dat het niet aan de trainer is om te beslissen of een speler al dan niet geblesseerd is. "Dat is wel degelijk de taak van de dokter", sneert hij richting Chelsea-coach José Mourinho, die clubarts Eva Carneiro degradeerde na een incident.
door
Matthias
Leestijd 2 min.

Mourinho veegde de knappe dokter Eva Carneiro en kinesist Jon Fearn vorig weekend de mantel uit, omdat ze in blessuretijd van de match tegen Swansea op het veld waren gerend om de gevelde Eden Hazard te verzorgen. Onze landgenoot moest daarop het terrein verlaten, tot grote woede van Mourinho. Hij vond dat Hazard geen verzorging moest krijgen en bande Carneiro van de bank.

Eerder kreeg de Spaanse dokter ook al steun op de sociale media. Op de Twitter-account EvaCarneiroFans drukken fans hun onbegrip uit voor de sanctie, omdat Carneiro "gewoon haar job deed". Enkele fans van aartsrivaal Arsenal lieten dan weer weten dat ze welkom is bij hun ploeg. Gary Lineker, tot slot, stak vooral de draak met Mourinho, die had laten optekenen dat hij van zijn medisch team ook "voetbalinzicht" verwacht. "Misschien ­solliciteer ik wel voor de job van Chelsea-clubarts, aangezien je iets van voetbal moet kennen", opperde de ex-voetballer en huidig Match of the Day-boegbeeld.

Op de wekelijkse persbabbel bevestigde Mourinho vandaag dat Carneiro deze zondag niet op de bank van Chelsea zal zitten voor de topper bij Manchester City. "Maar dat betekent niet dat het ook in de toekomst zo zal zijn", nuanceerde The Special One.