Kijk hier hoeveel bedpartners u in uw heel uw leven zal hebben

Couple acting naughty in bed _ View of a couple´s feet in bed

Turken, Australiërs en Nieuw-Zeelanders. Ziedaar de meest vurige nationaliteiten, tenminste wat het aantal bedpartners betreft. Met 14,5 op een mensenleven steekt de gemiddelde Turk(se) ver boven het wereldwijde gemiddelde van 9 uit. In vergelijking met België (7,5) delen ze zelfs met dubbel zo veel partners de lakens.

Na de Turken is er een nek-aan-nekrace tussen Australië (13,3) en Nieuw-Zeeland (13,2). Dat blijkt uit cijfers van condoomfabrikant Durex, die Statista in onderstaande infografiek goot. Ook in koude landen als Ijsland (13), Finland (12,4) en Noorwegen (12,1) kruipen de mensen een pak dichter bij elkaar dan gemiddeld.

De Italianen en de Fransen – die niet zelden worden omschreven als vurige types – moeten zich tevreden stellen met de 8ste en de 25ste plaats. Gemiddeld duikt een Italiaan(se) met 11,8 mensen de koffer in, terwijl de Fransen (8,1) bijna één bedpartner minder hebben dan het wereldwijde gemiddelde.

Met een gemiddelde van 7,5 komt ons land nog een stukje lager uit, al heeft de gemiddelde Belg wel meer bedpartners dan een Nederlander (7). Het katholieke Spanje scoort 6,1 als gemiddelde kwantiteit, terwijl Duitsland de rij sluit met 5,8.

statistic_id248856_average-number-of-sexual-partners-in-selected-countries-worldwide-in-2005