Pittige wokschotel met mosselen

Het mosselseizoen is al een tijdje in het land en bij zo’n grote zwarte pot vol lekkers hoort natuurlijk een terrasje en een stralend zonnetje. Het wisselvallige weer van de laatste dagen durft op dat vlak wat roet in het eten te gooien, maar laat dat je niet weerhouden om van het zwarte goud van de zee te genieten. Met onderstaand eenvoudig recept voor een pittige wokschotel kan je steeds smullen van deze smakelijke schelpdieren, weer of geen weer!

Wat heb je nodig? (voor vier personen)

  • 4 kg mosselen
  • 2 zakjes wokgroenten
  • 2 rode pepers
  • 2 dl witte wijn
  • arachideolie

Aan de slag

Spoel de mosselen met koud water en laat ze uitlekken.

Snipper de pepers fijn. Als je houdt van wat pit op je bord, laat je de pitjes erin.

Verhit de arachideolie in een grote wokpan op een hoog vuur. Wok de groentjes beetgaar en voeg de mosselen toe. Schud of roer alles goed door elkaar en overgiet tenslotte met de wijn.

Hou het geheel goed in de gaten, want eens de mosselen open gaan, is het gerecht klaar. Voor de afwerking kan je nog wat versnipperde koriander of limoensap toevoegen. Aan tafel!

Tip: Dit wokgerechtje gaat lekker samen met gestoomde rijst. Verkies je je mosselen toch eerder op traditionele wijze ? Werp dan zeker een blik op de receptenpagina van Lidl.

Mosselen_Rode-peper