VN-stagiair slaapt in tent alvorens ontslag te nemen

Twee weken geleden begon David Hyde aan zijn stage bij het Europese hoofdkwartier van de Verenigde Naties in Genève. De torenhoge huurprijzen in de Zwitserse stad en het feit dat de stage onbetaald is, maakten het echter onmogelijk voor de 22-jarige Nieuw-Zeelander om een appartement te huren. De ambitieuze stagiair liet zich daar echter niet door ontmoedigen en besloot zijn tentje op te zetten op de oevers van het Meer van Genève.

Twee weken lang sliep Hyde er op een schuimmatje, totdat de lokale krant Tribune de Genève zijn verhaal naar buiten bracht. Zijn verhaal en de foto, waarop hij netjes in kostuum voor zijn tijdelijk woonst staat, deden de ronde op de sociale media. Heel wat mensen boden Hyde sindsdien onderdak aan, maar woensdag maakte de Nieuw-Zeelander bekend dat hij een punt zet achter de stage.

“Het is mijn eigen keuze. Ik besloot de stage stop te zetten omdat het volgens mij te moeilijk is om me nu te concentreren op mijn taken”, verklaart Hyde. “Niemand dwong me om in een tent te slapen, maar met de omstandigheden en voorwaarden voor deze stageplaats was dat voor mij de enige oplossing.”

Hij neemt de verantwoordelijkheid voor het aannemen van de stage op zich, maar voegt toe dat hij niet akkoord is met het beleid. “Noem me jong en idealistisch, maar volgens mij is dit geen eerlijk systeem”, besluit Hyde terwijl hij stagiaires over heel de wereld oproept “om zich in te zetten voor de erkenning van hun waarde en de rechten die ze verdienen.”