Spectaculaire foto van sterrenhemel gaat de hele wereld rond

De Nederlandse fotograaf Albert Dos is er in geslaagd om een prachtige foto te maken van de Melkweg, de Perseïden-meteorenzwerm én het ruimtestation ISS. Het resultaat is een pareltje, en gaat ondertussen de wereld rond. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De man reed dit weekend samen met een vriend naar een natuurpark in Veluwe om foto's te maken. Omdat het een heldere nacht was, zag hij het als de ideale gelegenheid om de Melkweg vast te leggen.

Tijdens het maken van de foto, kwam er plots iets vreemds voorbij. "Het was geen vliegtuig, die verdwijnen niet in de ruimte. Dat deed dit vaartuig wel”, zei Dros tegen Omroep Nederland. Thuis kwam hij er achter dat het om ruimtestation ISS ging. "De hele Melkweg met die sterrenhemel eromheen; het geeft een beetje weer hoe klein wij eigenlijk zijn", besluit Dros.

Ondertussen wordt de foto massaal gedeeld op sociale media. De Britse krant The Telegraph heeft er zelfs een artikel aan gewijd.

How Albert Dros accidentally captured the International Space Station in a self-portrait: http://t.co/OzGGOaLQF2 pic.twitter.com/jhW54si3tm

— Kodak Moments UK (@kodakmoments_uk) 11 augustus 2015