Dit zijn de populairste babynamen

Voor het twaalfde jaar op rij was Emma de meest gekozen voornaam bij pasgeboren meisjes in ons land. Bij de jongens heeft Louis voor het tweede jaar zijn plaats aan de top van de populairste namen opgeëist. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Economie. 

Bij de meisjes blijft het nationale podium ongewijzigd ten opzichte van 2013: zo zijn Emma, Louise en Elise de meest populaire meisjesnamen. Olivia, Lina, Marie, Lucie, Ella, Alice en Juliette vervolledigen de top tien.

Bij de jongens is Louis dus de meest populaire naam, op de voet gevolgd door Lucas en Arthur. Andere veel gekozen namen zijn Adam, Noah, Liam, Mohamed, Nathan, Jules en Mathis.

Opvallend is de grootste stijger: Eden. Terwijl hij in 2013 nog op de zestigste plaats stond, maar ondertussen is het al de zeventiende populairste voornaam voor pasgeboren jongens. Volgens de federale overheidsdienst Economie is die stijging te wijten aan de populariteit van de voetbalster Eden Hazard. “Er is geen twijfel dat Eden Hazard een belangrijke inspiratiebron was”, klinkt het.