Brievenbussen worden toeristische trekpleister na tyfoon

Het afgelopen weekend teisterde tyfoon Soudelor de oostkust van China. De zware storm kostte het leven aan minstens 28 mensen en zorgde ervoor dat miljoenen gezinnen zonder stroom vielen. Vooral het eiland Taiwan werd zwaar getroffen, maar in de hoofdstad Taipei proberen ze er het beste van te maken. Zo groeide een paar beschadigde brievenbussen uit tot een heuse toeristische attractie, die al duizenden bezoekers lokte en zelfs dienden als achtergrond voor een huwelijksfoto.

De twee ijzeren brievenbussen, een groene en een rode, raakten beschadigd toen de wind een reclamebord losrukte. Dat bord sloeg tegen de postbussen, waardoor die nu scheef staan. Zo ontstond een stukje kunst van de hand van de natuur.

“De postbussen lokten de afgelopen dagen al duizenden bezoekers”, getuigde Tu Li-teng van Chunghwa Post Co., het postbedrijf dat verantwoordelijk is voor de bussen. Zondag alleen al kwamen zo’n 4.000 mensen langs. Elke dag sturen we er nu drie mensen op af om de orde te handhaven en het verkeer te regelen”, aldus Tu Li-teng.

“De twee bussen zijn zo schattig! We zagen ze op het internet en besloten dat we ermee op de foto moesten”, zegt Mimi, een 20-jarige vrouw die in een lange rij staat aan te schuiven voor de nieuwe attractie.

Een postbode die helpt met de wachtrij te beheren, verklaarde aan AFP dat hij in een carrière van meer dan 30 jaar nog nooit zo’n belangstelling had gezien. “Dit kan wel eens de enige voorspoedige gebeurtenis zijn die voortkomt uit de tyfoon”, besloot hij.