Londense metro viert feest om werkende chauffeurs te bedanken

Bij menig man roepen stakingen irritatie en heel wat kribbigheid op, maar niet bij filmmaker Peter Sharp. Hij besloot een feestje te bouwen in de metro om de chauffeurs te bedanken dat ze – ondanks de acties – opnieuw aan het werk gingen. 

De Londenaars worden al enkele weken geteisterd door vele stakingsacties van de metrochauffeurs. Die zijn boos over de invoering van een nachtelijk aanbod en eisen meer loon. Hierdoor werd de metro een dagelijkse hel voor heel wat pendelaars.

De productiehuizen Action Productions en The Liberators International besloten daarom om wat leven in de brouwerij te brengen. Ze stuurden daarom Peter Sharp naar de overvolle coupés om een heus dansfeest te organiseren voor de chauffeurs. “Ik wil graag alle medewerkers bedanken voor het feit dat ze weer aan het werk zijn en ons van A naar B brengen”, aldus de filmmaker. “En dus stel ik voor dat we even lekker gaan feesten, hier in de metro.”

Aanvankelijk reageerden de reizigers nogal ongelovig en gegeneerd, maar na een tijdje werkte het enthousiasme van Sharp aanstekelijk en stonden steeds meer mensen op om een dansje te wagen. Het resultaat zie je hieronder. Een initiatief dat we moeten onthouden voor de volgende staking van de NMBS.