Hoe proper is jouw toilet? Doe de test!

Een tiental jaar geleden ging MTV er al mee aan de slag in Room Raiders, het voormalige tv-programma waarbij vrijgezellen een date kozen op basis van de hygiëne in hun huis. Maar tegenwoordig hebben nostalgici en kuisfreaks genoeg aan hun smartphone om met een blacklight op inspectie te gaan.

https://www.youtube.com/watch?v=UITRcw9t4zE

Voortaan kan je dus zelf je donkere slaap-, bad- of woonkamer onderzoeken op vuiligheid die je niet met het blote oog kan zien. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone met flits, een rolletje kleefband en een blauwe en een paarse stift.

De Youtube-tutorial legt je haarfijn uit hoe je het blacklight precies maakt. Om te beginnen plak je een stukje tape over de flits van je camera, om het vervolgens blauw te kleuren en even te laten drogen. Vervolgens herhaal je die handeling op een nieuw stukje kleefband. Tot slot plak je er een derde stukje over, dat je paars kleurt.

Zodra ook je derde laagje droog is, trek je naar een donkere ruimte. Maak daar een foto en je ziet meteen hoe lang je laatste poetsbeurt ook al weer geleden is.