Antwerpenaar kaapt de hoofdprijs weg bij prestigieus vuurwerkfestival

Cliff Hooge uit het Antwerpse Boechout is verkozen tot winnaar van het prestigieuze vuurwerkfestival van Monte Carlo. Samen met zijn team overtuigde hij de jury met een spectaculaire pyromusical. 

Dit weekend namen vier geselecteerde deelnemers het tegen elkaar op tijdens de finale van  The International Pyromelodic Firework Competition van Monaco. De professionele jury kroonde het team van Cliff Hooge tot kampioen van de prestigieuze wedstrijd. Het jaarlijkse festival staat bekend om zijn unieke combinatie van muziek en vuurwerk.

Emotie
Hooge is in de wolken met zijn titel: “Elk jaar kiezen we één wedstrijd uit waaraan we willen deelnemen. Dit jaar gingen we in op de uitnodiging van Monaco.”

Cliff kon de jury in Monaco overtuigen met zijn pyromusical getiteld Mystify: A journey of emotions. Het spectakel duurde 20 minuten onder begeleiding van de muziek van onder andere Bruno Mars en Belgische zanger Stromae.

Veel tijd om te genieten van zijn overwinning heeft Cliff niet, want vandaag moeten hij en zijn team aan de slag  met de voorbereidingen van het vuurwerkfestival van Knokke-Heist. Cliff heeft immers al jaren de technische leiding van het festival in handen. Daarnaast heeft Cliff enkele uitnodigingen op zak voor wedstrijden in Canada, Maccau en Duitsland.

Bekijk het spektakel in de video.