Google gaat op in nieuw moederbedrijf Alphabet

SAN FRANCISCO, CA - MAY 28: Google senior vice president of product Sundar Pichai delivers the keynote address during the 2015 Google I/O conference on May 28, 2015 in San Francisco, California. The annual Google I/O conference runs through May 29. Justin Sullivan/Getty Images/AFP

Internetreus Google wordt onder een nieuw moederbedrijf geplaatst, het conglomeraat Alphabet. Dat maakte Google-topman Larry Page gisteren bekend.

Alphabet wordt een verzameling van alle activiteiten en bedrijven die nu onder de paraplu van Google hangen. Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin respectievelijke CEO en voorzitter worden. Sundar Pichai (foto) wordt de nieuwe topman van Google zelf. Hij is nu onder meer verantwoordelijk voor besturingssysteem Android en internetbrowser Chrome.

In de nieuwe structuur komen nieuwe initiatieven binnen het concern los te staan van Google. Page wees in dat verband op de plannen die er zijn op het gebied van gezondheidszorg. Alle activiteiten kunnen in zijn visie zo beter tot hun recht komen.

Aandelen Google worden één op één vervangen door aandelen Alphabet. Vanaf het vierde kwartaal worden de financiële resultaten van Google los gemeld van die van de andere onderdelen van het concern.

“We hebben veel dingen gedaan die op dat moment gek leken”, schreef Page in zijn verklaring. “Veel van die gekke dingen hebben nu meer dan een miljard gebruikers, zoals Google Maps, YouTube, Chrome en Android. En daar stoppen we niet. We proberen nog steeds dingen te doen die anderen gek vinden, maar waar wij enthousiast over zijn.”

bron: Belga