De beste citytrips om na te zomeren

Aan alles komt einde en dus jammer genoeg aan deze zomer ook. Gelukkig vallen de bladeren niet overal evensnel van de bomen als hier in België. Zelfs in september en oktober zijn er heel wat Europese steden waar de zomerse sfeer nog een tijdje blijft hangen. Goed nieuws voor wie nog eventjes wil nazomeren en de batterijen volledig wil opladen voordat die grijze winter weer aanvangt! Hieronder sommen we vier steden op die zich prima lenen voor een nazomers citytripje.

Marrakech

Wil je meteen in de stemming komen voor de Rode Stad aan de voet van de Atlas? Beeld je dan in dat je op een vliegend tapijt stapt, dat je naar een Arabische sprookjeswereld vol betoverende plekjes, slangenbezweerders, toekomstvoorspellers en buikdanseressen brengt. Deze trendy stad in een traditioneel land biedt het beste van beide werelden. In het oude centrum kan je het machtige stadsplein Jemaa el Fna bezoeken en verdwalen in het labyrinth van steegjes en souks, terwijl je in het moderne Marrakech kan dansen in de nachtclubs of kan genieten van een oase van rust in de weelderige tuinen.

Milaan

Het modemekka van Italië biedt je wereldse glamour met een zuiders sausje. Naast de befaamde modeontwerpers zoals Armani, Versace, Prada, Dolce & Gabanna, Gucci, … passeren hier ook ontelbare historische rijkdommen en architecturale pareltjes de revue. Drie blikvangers: de wereldberoemde Duomo Santa Maria Nascente, de indrukwekkende overkoepelde winkelstraat Galleria Vittorio Emanuele II en het toonaangevende Teatro alla Scala. Bovendien is Milaan dit jaar de thuisbasis van de Wereldtentoonstelling, waar je de hele wereld kan ontdekken op één vierkante kilometer.

Nice

Nice kan zich zonder problemen meten aan de andere mondaine steden van de Côte d’Azur. Je kan er letterlijk reizen door de tijd: van de klassieke oudheid dankzij het Romeinse thermencomplex en het Musée d’Archéologie tot het begin van de negentiende eeuw in het oude centrum met zijn vele monumenten en paleizen in barokstijl en weer helemaal terug naar de dag van vandaag in het MAMAC, het Musée d’Art Moderne et d’Art Comtemporain met zijn opvallend modern gebouw. Bovendien liggen de andere parels van de Azuurkust, zoals Cannes, St.-Tropez en Monaco slechts op een steenworp van Nice.

Sevilla

Een van de warmste steden van Europa zal je ongetwijfeld niet onberoerd laten. Het is hier, in de hoofdstad van Andalusië, dat Don Juan zijn legendarisch gestalte kreeg en dat Carmen het leven liet aan de poorten van de tabaksfabriek. Daarnaast schonk deze regio ook het leven aan culinaire hoogstandjes als gazpacho, tapas, maar ook aan de toonaangevende ferias en de uitbundige Flamenco. Aan de oever van de Guadalquivir, die de stad verbindt met de Middellandse Zee, ligt de Calle Betis, ongetwijfeld een van de gezelligste uitgaansbuurten van de regio.

Plannen om de zomer nog wat te rekken? Kijk zeker eens op de site van Neckermann, waar je je volledige trip kan plannen!