Hilariteit alom: pornovideo in Braziliaans busstation verspreid door hacker

Heel wat reizigers die vrijdag de bus namen in het station van de Braziliaanse stad Curitiba, wisten niet wat ze meemaakten. Een hacker was er in geslaagd om een kwartier lang wel heel expliciete beelden te verspreiden op de informatieschermen van het busstation. 

De seksueel getinte beelden werden tijdens de spitsuren uitgezonden, waardoor heel wat reizigers getuige waren. Sommigen reageerden verontwaardigd en gechoqueerd, maar de meesten konden de hilariteit van de situatie wel inzien. Het duurde dan ook niet lang of sociale media werden overspoeld door foto’s van de informatieschermen, incluis schunnige en ironische bijschriften.

Wie er minder mee kan lachen is de vervoersmaatschappij. “We hebben een klacht ingediend bij de politie en zij proberen nu de hacker te identificeren”, klinkt het. De organisatie die verantwoordelijk is voor de informatieschermen is in de tussentijd ook gealarmeerd en zal zijn beveiligingssysteem updaten, bevestigde een woordvoerder van de burgemeester van Curitiba aan AFP.

Curitiba is met twee miljoen inwoners de hoofdstad van de staat Parana en een van de grootste steden van Brazilië.