Cumberbatch wil niet gefilmd worden door fans

BEVERLY HILLS, CA - JANUARY 11: Actor Benedict Cumberbatch attends The Weinstein Company & Netflix's 2015 Golden Globes After Party presented by FIJI Water, Lexus, Laura Mercier and Marie Claire at The Beverly Hilton Hotel on January 11, 2015 in Beverly Hills, California. Charley Gallay/Getty Images for TWC/AFP

“Er is niets erger voor een acteur dan gefilmd worden terwijl je op de planken staat.” Dat zei acteur Benedict Cumberbatch voor de eerste voorstelling van het toneelstuk Hamlet, waarin hij de hoofdrol speelt. 

Cumberbatch (foto) noemde alle smartphone’s, camera’s en rode lichtjes die hij in het publiek ziet “vernederend”. “Daarmee steun je acteurs op het podium niet”, vervolgde hij. “Bovendien kan ik jullie op die manier geen memorabel live optreden geven en zullen jullie mijn prestaties alleen maar herinneren via je telefoon.”

Buiten de zaal zouden zijn fans wel vrij zijn om foto’s van hem te nemen. “De acteur vertelde zijn fans dat ze buiten de zaal wel vrij zijn om foto’s van hem te nemen. “Ik wil graag een beroep doen op jullie. Ik gebruik geen sociale media en ik zou het erg waarderen als je dit tweet, blogt of hashtagt.”