Internet schiet man te hulp nadat zijn dure rolstoel gestolen wordt

Dominic Hyams was sprakeloos toen hij na een avondje bij een vriend merkte dat zijn elektrische rolstoel van maar liefst 25.000 pond (of meer dan 35.432 euro) was gestolen. Maar de manier waarop het internet hem te hulp schoot, herstelt ons vertrouwen in de mensheid gelukkig een beetje. 

De Brit (foto) is geboren met osteogenesis imperfecta, een aandoening die ook wel de brozebottenziekte wordt genoemd. Dankzij zijn rolstoel slaagde hij er toch in om te werken en een leven als ieder ander persoon te leiden in Londen. Toen hij vaststelde dat zijn rolstoel gepikt was, stond hij naar eigen zeggen met zijn mond vol tanden. “Ik was net bij een vriend gebleven. Toen ik wou vertrekken, droeg hij me naar beneden en zag ik dat mijn rolstoel weg was. Ik kon het gewoon niet geloven. Mijn rolstoel zijn mijn benen, ik gebruik ze elke dag. Het is gewoon een deel van mij”, zei de man tegen i100.

Door het gebrek aan getuigen werd het politie-onderzoek al snel gesloten. Daarnaast vreesde Dom dat zijn verzekeringsmaatschappij de kosten niet zou vergoeden. En alsof dat nog niet erg genoeg is, merkte hij dat het bedrijf zijn het specifieke model van zijn rolstoel niet meer maakte.

Omdat de man helemaal in de put zat, richtte zijn zus Holly een crowdfundingactie op. Het duurde welgeteld 24 uur of de campagne had al 26.252 pond verzameld, waardoor het streefdoel ruimschoots gehaald werd. Dom beloofde dat die extra 1.000 pond naar botonderzoeken en liefdadigheidsdoelen zou gaan.