Belg meest fier op zijn bier

België is hét bierland bij uitstek. Belgen zijn dan ook erg trots op hun bier. De reputatie van bier is in ons land beduidend beter dan in andere toonaangevende bierproducerende landen zoals het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Brazilië.

Naar aanleiding van de Internationale Dag van het Bier, pakt AB InBev uit met de resultaten van een consumentenbevraging waaruit blijkt dat bier zeer sterk verankerd is in onze cultuur.

Drie op vier Belgen prijzen de kwaliteit van onze bieren die volgens hen met toewijding en zorg gebrouwen worden. Evenveel ondervraagden bevestigen dat onze bieren natuurlijke grondstoffen (water, graan, hop en gist) bevatten. De topkwaliteit en het natuurlijke karakter van bier worden slechts door de helft van de Britten en Amerikanen erkend. In Brazilië is amper één op drie hiervan overtuigd.

Voor de Belg hoort bier thuis op elke gelegenheid. Zo zegt drie op vier mensen in ons land dat bier perfect opgediend kan worden op café, een feestje, thuis of bij vrienden en familie. In Brazilië (59%), de Verenigde Staten (53%) en het Verenigd Koninkrijk (50%) zijn de ondervraagden hier heel wat minder van overtuigd.

Bier gaat ook perfect samen met aperitiefhapjes, een lekkere maaltijd of dessert volgens de meerderheid van de Belgen (58%). Bier en gastronomie zijn in ons land dan ook al lang geen tegengestelde begrippen meer. In de Verenigde Staten onderschrijft slechts de helft van de ondervraagden dat bier en eten goed samen gaan. In het Verenigd Koninkrijk gaan nauwelijks de helft en in Brazilië slechts één op drie hiermee akkoord.