Man pendelt elke dag van Barcelona naar Londen (en dat is goedkoper dan in Londen blijven wonen)

IT’er Sam Cookney, die de stijgende huurprijzen in Londen beu was, heeft een appartement gezocht in het Spaanse Barcelona. Hij pendelt nu ruim 1.500 kilometer en spaart daarmee naar eigen zeggen nog geld uit ook.

Met het vliegtuig naar het werk zou goedkoper zijn. Het lijkt een grap maar dat is het niet. Sam is drie maanden geleden verhuisd naar Barcelona en gaat nu met het vliegtuig naar zijn werk. Om 9.30u staat hij aan zijn bureau ‘s morgens in Londen.

sam

 

Elke dag is Sam (foto) ruim vijf uur onderwerg maar dat neemt hij er graag bij. «Ik woon nu in een appartement met twee slaapkamers en een dakterras in het historische centrum en kan alles te voet doen. De huurprijs bedraagt 800 euro per maand. Een gelijkaardig appartement in Londen zou ruim 2.400euro kosten en daar komen extra transportkosten bij voor het vervoersabonnement» vertelt hij aan The Mirror.

 

De vliegtuigprijzen variëren. Tijdens de zomermaanden vallen die een stuk duurder uit. «Maar ik pendel maar vier dagen in de week en heb geboekt tot in oktober. De prijs zit rond de 50-100 euro voor een retourtje.»

«Ik ben voor een stuk verhuisd voor de levenskwaliteit die hier een stuk hoger ligt maar het is mooi meegenomen dat het ook nog een stuk voordeliger is. Niet alleen om te wonen. Ook de rest kost hier maar een fractie van wat je in Londen betaalt.»

prijs