Idris Elba eerste man op de cover van Maxim

De voorpagina van Maxim werd sinds jaar en dag gesierd door schaars geklede vrouwen, maar het Amerikaanse mannenblad breekt nu met die traditie. Op de cover van de septembereditie, die sinds woensdag in de rekken ligt, prijkt Idris Elba. Het is de eerste keer dat enkel een man op de cover van het befaamde magazine staat.

De 42-jarige acteur, gekend voor The Wire en Mandela: Long Walk to Freedom, zou volgens hoofdredactrice Kate Lanphear de perfecte belichaming zijn van de ‘Maxim man’. Aan Racked zei ze dat Elba “gecompliceerd, complex en gesofisticeerd is, maar toch met beide benen op de grond staat.”

Op de set van de fotoshoot vroeg Lanphaer zich nog af of er iets is dat Elba niet kan. De bekroonde acteur klust immers ook bij als dj, heeft zijn eigen kledinglijn en is de vader van twee kinderen. Bovendien staat het Britse snelheidsrecord op land sinds mei op zijn naam. Voor het televisieprogramma Idris Elba, No Limits haalde hij een topsnelheid van 331 kilometer per uur met een Bentley Continental GT.

Dat hij een echte alleskunner is, bewijst hij nu dus opnieuw door de cover van mannenblad succesvol over te nemen.