H&M lanceert eerste Fashion Recycling Week

Voor de eerste Fashion Recycling Week, die plaatsvindt van 31 augustus tot 6 september, schakelt modeketen H&M de hulp in van studenten van de London College of Fashion (LCF).

Zo kregen de tweedejaarsstudenten de uitdagende opdracht om een etalage in te richten in acht H&M winkels in Groot-Brittannië. Daarvoor mogen ze alleen gerecycleerde H&M-kleding gebruiken.

“Voor de studenten is het een ongelooflijke kans om rond duurzaamheid te werken vanuit conceptueel en industrieel perspectief”, vertelt Renée Cuoco, manager aan van het Cenre for Sustainable Fashion aan Women’s Wear Daily. “Het werk van de studenten laat mensen zien dat je creatief kan zijn met oude kleren en dat ze nog waardevol zijn.”

Via Instagram kunnen klanten raden hoeveel originele kledingstukken de studenten gebruikten. Wie het juist raadt, #CloseTheLoop in zijn post toevoegt en H&M vermeldt, maakt kans op 250 pond (360 euro), waarmee ze in de winkel kunnen shoppen.

Met het initiatief wil de keten de klanten bewust maken van hoelang kleding nog mee kan gaan en waarom het daarom nuttig om het te doneren. Tijdens de Fashion Week zal er dan ook een grote box staan in Covert Garden in Londen waar mensen hun kleding kunnen doneren en ook in de winkels kunnen klanten hun oude kleren binnenbrengen.

H&M staat al langer bekend als een voorstander van duurzame mode.