Droom weg bij deze adembenemende Airbnb-accommodaties

Naarmate Airbnb groeit, vallen er ook steeds meer exlusieve slaapplekken te boeken via de site. Omdat het soms moeilijk is om door de bomen het bos te zien, maakten wij een handig overzichtje van de coolste slaapplekken.

1. De hippiewagen in Mont-Saint-Jean, Burgundy, Frankrijk  
Deze kleurrijke hippiewagen is authentiek en werd vroeger effectief gebruikt om lange reizen mee te maken. Momenteel bevindt de wegen zich op een van de mooiste plekjes van Frankrijk. Voor 65 euro kan je er met twee personen een nachtje in slapen. De volgende dag kan je in de omgeving onder andere paardrijden, een ommetje maken in een luchtballon, vissen of kastelen bezoeken.

Hippiewagen

2. Een heus kasteel in Kirkby Stephen, Verenigd Koninkrijk
Heb je altijd al eens in een kasteel willen overnachten? Dan ben je op Airbnb op de juiste plek. Een privékamer voor twee personen in dit Engelse kasteel kost 139 euro per nacht, al kan je voor 6300 euro per nacht ook meteen het hele kasteel afhuren.

Brits kasteel

3. Een handgemaakt huisje op Mayne Island, Canada 
In Canada staat een schattig huisje dat volledig opgetrokken is uit natuurlijke producten die ecologische verantwoord zijn. Het huisje bevindt zich temidden van een wijngaard, tussen de schapen en de druiven. Moest je je alsnog dreigen te vervelen, zit je op tien minuten van het strand. Voor 100 euro mag je met z’n tweetjes een nachtje blijven.

Air huisje

4. De Muffin Mansion in Oakland, Verenigde Staten 
Ben je gek op bontje kleuren en houd je van glamping ? Dan is deze camper echt iets voor jou. Het kost 80 euro om er met twee personen en nacht te verblijven.

Muffin mansion

5. Een privévilla in Ubud, Indonesië 
Ben je gek op zon, zee, strand en de nodige luxe ? Voor 138 euro per nacht slaap je in deze privévilla met zwembad en een zicht op de idyllische, groene tuin.

Air vila again

6. Een yurt in Colmenar, Spanje 
In spanje kun je overnachten in yurt, oftewel een gronde luxetent. Deze van oorsprong Russische tenten zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder reizigers. Deze yurt kan je met drie personen huren voor slechts 55 euro per nacht. Het open dak met zicht op de prachtige sterrenhemel, krijg je er zomaar gratis bij.

Air yurt

7. Een vuurtoren bij Seal Rocks, Australië 
Ook een overnachting in een vuurtoren behoort tot de mogelijkheden. Aan de kust van Australië kan je er voor 267 euro een nachtje verblijven. Uiteraard hebben alle kamers zicht op zee.

Air vuurtoren