Wespen wegjagen: deze tips werken echt

Augustus is de maand van gezellige terrasjes, knusse picknicks en heerlijke barbecues. Jammer genoeg is augustus ook de maand van de wespen. In plaats van hysterisch te beginnen wapperen met je handen om deze ongewenste gasten weg te jagen, hou je de zoemende beesten op een veilige afstand met deze tips. 

1. Kruidnagel

Zet een schaaltje met koud water en enkele kruidnagels in de buurt. Het is misschien net de meest aangename geur, maar wespen blijven wel gegarandeerd weg.

2. Wierook

Wespen zijn ook gemakkelijk te verjagen met rook. Steek nu niet meteen je tafelkleed in brand, enkele stokjes wierook moeten voldoende zijn.

3. Nep wespennest

Naast een sterke geur of rook, nemen wespen ook de biezen als ze een ander wespennest zien. Hang dus een vals nest in je tuin, en de vervelende insecten zullen snel verder vliegen naar je buren.

4. De tak van een tomatenplant

Als we de raad van onze grootouders mogen geloven, zou een tak van een tomatenplant de wespen op een afstand houden. Hetzelfde geldt voor een takje munt.

5. Ultrasone geluiden

Iets drastischer zijn de ongedierteverjagers met ultrasone geluiden. Die zijn nauwelijks hoorbaar voor mensen, maar zou wel alle wespen in de buurt verjagen.

6. Koffie

Tot slot hebben wespen ook een hekel aan de geur van koffie. Schenk wat van het zwarte goud in een kopje, en steek de koffie aan zodat deze gaat branden. De geur die vrijkomt, stoot de zoemende insecten af.