Anonieme man wil miljonair worden via crowdfunding

Crowdfunding is de laatste jaren bijzonder populair, bijvoorbeeld om de natuur te redden of om een nieuwsplatform uit de grond te stampen. Toch hoeft het niet altijd om een goed doel te gaan. Dat bewijst een anonieme internetgebruiker, die zonder schaamte geld vraagt om… miljonair te worden.

Onder het mom van een ‘sociaal experiment’, vraagt de onbekende man of vrouw geld aan wildvreemden. Zij kunnen negentig dagen lang een bijdrage doen en hebben de keuze uit een bedrag van 9,99 dollar (goud), 4,99 dollar (zilver) of 1,29 dollar (brons).

Het enige wat ze in ruil krijgen, is hun foto op de bijhorende website. Voor het overige is het experiment gehuld in mysterie. Zo vertelt de anonieme verzoeker evenmin waarvoor het geld moet dienen, al belooft hij of zij wel dat achteraf een 12-delige mini-serie op YouTube volgt met zijn of haar avonturen.

Ondanks de magere return on investment, verzamelde het project al behoorlijk wat geld: sinds de start op 28 juli kwam al een zo’n 12.000 dollar in het laatje. Of het experiment erin slaagt om minstens 1 miljoen dollar binnen te rijven, weten we binnen een kleine drie maanden.