Steven Moffat licht tipje van de sluier over Sherlock special

Goed nieuws voor alle liefhebbers van Sherlock Holmes en Benedict Cumberbatch. Volgens producent Steven Moffat is er voorlopig nog geen einde in zicht voor de überpopulaire serie. Heuglijk nieuws dat het wachten tussen de seizoens wat draaglijker maakt. 

“Uiteindelijk is het de keuze van Benedict Cumberbatch en Martin Freeman, aangezien we de show niet kunnen verder zetten zonder hen. Maar ze hebben steevast gezegd dat ze blijven spelen zolang we de kwaliteit hoog kunnen houden.” Meer zelfs, Moffat zou beide acteurs graag zien spelen als oudere mannen.

Hoewel we tot de lente van 2016 moeten wachten tot een nieuw seizoen van Sherlock wordt opgenomen, wordt er dit jaar wel een volledige aflevering uitgezonden in de vorm van een Christmas Special. Voor die special keert Sherlock terug naar de Victoriaanse tijd. “Na het opnemen van deze aflevering, kon Martin niet wachten om opnieuw de moderne versie te spelen, maar Benedict had er daarentegen echt plezier in. Hij stelde zelfs voor om deze stijl aan te houden”, lachtte Moffat.

Tot slot onthulde Moffat dat de kijkers geen verklaring moeten verwachten voor de tijdsprong. “We hebben nooit uitgelegd waarom de normale aflevering zich afspelen in het moderne Londen, dus waarom moeten we nu de moeite nemen om de tijdsprong te verklaren?”