Facebook wil wereldwijde internettoegang verzekeren met gigantische drone

Facebook is op de proppen gekomen met een drone die draadloos internet beschikbaar maakt voor de gebieden waar het over vliegt. De spanwijdte van het onbemande vliegtuig is net zo groot als de spanwijdte van een Boeing 737. De drone zou tot 27.000 meter hoog kunnen vliegen, zo schrijft de BBC.

In totaal zou de Facebookdrone zo’n 90 dagen ononderbroken in de lucht kunnen blijven circuleren en wordt in de lucht gehouden door zonne-energie. Het internetbedrijf heeft aangekondigd dat het apparaat, dat Aquila gedoopt werd, nu klaar is voor de eerste testvluchten in de Verenigde Staten.

De drone kadert in het project ‘Internet.org’, dat zich inzet om overal ter wereld draadloos internet te voorzien. Momenteel heeft twee derde van de wereld geen internettoegang, zo klinkt het bij Facebook. Het project richt zicht vooral ontwikkelingslanden.

Het is nog niet duidelijk wanneer de drones daadwerkelijk ingezet kunnen worden, het project staat nog in zijn kinderschoenen. “We hebben nog een lange weg te gaan, maar we zijn blij met de vroege vooruitgang. We willen graag onze ontwikkelingen met iedereen delen, zodat we deze technologie sneller kunnen ontwikkelen.”

Foto: BBC