Google blaast Google Glass nieuw leven in

TO GO WITH AFP STORY BY PASCALE MOLLARD-CHENEBENOIT A woman wears Google glass as she visits an exhibition dedicated to the work of French artist Niki de Saint Phalle at the Grand Palais in Paris on November 6, 2014. At the Niki de Saint Phalle exhibition in Paris, visitors can use Google glass to listen to commentary through an earpiece as images are projected on a small virtual screen whilst looking at artworks. AFP PHOTO / JOEL SAGET -- RESTRICTED TO EDITORIAL USE, MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION, TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTION --

Mogelijk komt er toch nog een versie van Google Glass op de markt. De Amerikaanse tak van de internetgigant zet volop in op de zakenmarkt en heeft de bril nu zodanig aangepast dat er nuttige toepassingen zijn voor de gezondheidszorg, fabrieken en de energie-industrie. Dat schrijft The Wall Street Journal.

De nieuwste versie van de slimme bril is uitgerust met een snellere processor, een langere batterijduur en verbeterde draadloze technieken, zo verzekeren insiders. Google heeft nu al een testversie van de bril op de markt gebracht, verwacht wordt dat de nieuwe versie het komend najaar officieel wordt uitgebracht.

En hoewel de Google Glass eigenlijk bedoeld was als een consumentenproduct, werd de eerste versie ook al gebruikt in het zakenleven. Zo gebruikten chirurgen de bril om met behulp van beeld en geluid contact te houden met collega’s en studenten en lieten de technici hun collega’s op kantoor meekijken tijdens ingewikkelde reparaties.

In januari maakte Google bekend dat de ontwikkeling van de bril stop gezet werd omdat de populariteit van het gadget tegen viel. Ook ontstond er enig ophef over privacy omdat er met de bril stiekem gefilmd kon worden.

De komende herfst hoopt Google de zakenversie van de bril op de markt te introduceren, maar volgens de krant staat ook de consumentenversie eraan te komen.