Het dagboekverhaal van Job: “Museumnacht 2015 wordt een knaller”

door
Kevin
Leestijd 2 min.

Op zaterdag 1 augustus kan je naar Museumnacht in Antwerpen. 21 musea verrassen met geluidsinterventies, een 19de-eeuwse fotoshoot, rondleidingen in donkere museumzalen en een huwelijksfeest met dansinitiatie. Daarna is er een afterparty op de Badboot. In dit dagboekverhaal schetst Job van Bortel van Prospekta de organisatie van Museumnacht.

9 uur - De audiotour promoten

We maakten een filmpje met Geert Hoste over een audiotour die je tijdens Museumnacht kan volgen. Ik check af bij het management van Geert Hoste of we het online kunnen plaatsen. Ze keuren het goed en even later plaats ik het opmuseumnacht.be.

10.11 uur - Polsbandjes te winnen

Samen met onze mediasponsor Radio 2 organiseren we een wedstrijd waarbij enkele luisteraars polsbandjes voor Museumnacht kunnen winnen. Ik geef een telefonisch interview en beantwoord vragen over nieuwigheden zoals de Kopstukkenroute buiten de museummuren.

11.24 uur - Op ronde langs de 21 musea

We gaan met een camionette langs alle musea en leveren polsbandjes en Museumnacht-vlaggen. Daarnaast plaatsen we signalisatieborden aan de haltes van de pendelbussen.

13 uur - Journalisten op de hoogte

Op 1 augustus is het zover. Tijd voor een laatste persbericht. Zo kunnen de kranten nog wat aandacht besteden aan Museumnacht.

14.22 uur - Tickets op de post

De ticketverkoop loopt als een trein. De polsbandjes die bezoekers telefonisch of online bestelden, moeten we nog opsturen. Samen met collega's vullen we de omslagen. Daarna naar de postbus.

16 uur - Briefing musea

Ik stuur een briefing naar alle musea. Zo kennen de baliemedewerkers de kleuren van de polsbandjes, de tarieven en het noodnummer. Dat nummer kunnen ze bellen als bijvoorbeeld de polsbandjes bijna op zijn tijdens Museumnacht.

17 uur - Overleg afterparty Badboot

Nog even naar de Badboot voor de laatste praktische afspraken voor de afterparty. We bepalen waar we de dj plaatsen, hoe we de toog organiseren en hoe laat we alles opstellen …

19 uur - Infoavond vrijwilligers

In het toekomstige Museum voor Edelsmeedkunst, Juwelen en Diamant verwelkomen we de vrijwilligers die helpen tijdens Museumnacht. De infoavond is een fijn en gezellig moment waarop ze elkaar leren kennen en waar we hen vertellen over Museumnacht, de nieuwigheden en de concrete taken.

Museumnacht Antwerpen op zaterdag 1 augustus 2015 van 19 tot 1 uur in 21 musea in Antwerpen. Aansluitend Afterparty op de Badboot. Tickets en info via www.museumnacht.be.