Bankovervaller opgepakt na rol in horrorfilm

Voortvluchtige misdadigers houden zich doorgaans beter gedeisd. De Amerikaanse bankovervaller Jason Stange dacht daar anders over. Na zijn misdaad besloot hij om zijn acteursdroom waar te maken. Hij wist een rolletje weg te kapen in een horrorfilm, maar werd al snel herkend en ingerekend door de politie.

Zijn misdaden dateren al van 2006, toen Stange een gewapende bankoverval pleegde. Hij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar, maar belandde in het ‘halfway house’, een plaats waar gedetineerden onder zich onder voorwaarden op hun terugkeer in de maatschappij voorbereiden. Vorige jaar slaagde hij erin om daar te ontsnappen, waarop de autoriteiten een aanhoudingsbevel uitvaardigden.

Tegen alle verwachtingen in, is Stange echter niet onder de rader gebleven. In tegendeel: hij wist een rolletje in de horrofilm ‘Marla Mae’ te versieren en gebruikte daarbij ook nog eens zijn echte naam.

Een nieuwsartikel in een lokale krant zorgde er uiteindelijk voor dat Stange door de mand viel. Het stuk ging over de opnames van de film en werd uitgebreid geïllustreerd met setfoto’s waarop de bankovervaller duidelijk in beeld kwam. Het duurde dan ook niet lang voor de politie hem op het spoor kwam en kon inrekenen in de buurt van de filmset.

Volgens de producent van de film schuilt er behoorlijk wat acteertalent in de boef en kon hij het uitstekend vinden met de cast en de filmploeg. Zijn opnames zullen dan ook behouden blijven en de film zal in de loop van 2016 op het witte doek te zien zijn.