Verken land en zee met een spectaculaire cruise

Heb je zin om op een gezapig tempo meerdere bestemmingen te bezoeken tijdens je vakantie? Wil je die citytrips afwisselen met luieren en kuieren? En nog het belangrijkste van al, beschik je over een stevig paar zeebenen? Als je drie keer luidkeels ‘ai ai kapitein!’ riep, dan is een cruise sowieso iets voor jou. Ben je echter een beetje geïntimideerd door de omvang van zo’n cruiseschip en het bijhorende avontuur? Geen enkel probleem, er bestaan immers ook begeleide cruises. Daarbij helpt een reisleider alle excursies op poten zetten en hoef jij enkel te genieten. Om aan te tonen hoe heerlijk dat is, pikten we drie cruises uit het aanbod van Neckermann.

De Noorse fjorden

Vanuit de Duitse badplaats Warnemünde vertrek je met de Costa Favolosa op ontdekkingstocht langs de magnifieke Noorse fjorden. Acht dagen lang kan je je vergapen aan ongeëvenaarde natuurpracht die Scandinavië te bieden heeft. Onderweg legt het schip aan cultuursteden als Kopenhagen, Bergen en Arhus, maar ook in kleinere, schilderachtige plaatsjes als Kristiansand en Andalsnes.

Maar ook op zee kom je niets te kort dankzij het ruime aanbod aan bars en restaurants en de aanwezigheid van een reusachtige spa en vier zwembaden. De kinderen zullen zich ook niet vervelen aan boord. Voor hen is er onder andere een spelotheek, een discotheek en een waterspeelpark voorzien.

Cruisen langs de Noorse fjorden kan vanaf 999 euro per persoon, inclusief transfer.

De Verenigde Arabische Emiraten

Verkies je warme temperaturen en een steeds stralende zon boven de Noorse Fjorden? Dan is deze cruise op de Perzische Golf waarschijnlijk meer jouw ding. Je vliegt vanuit Brussel naar Dubai om daar aan boord te gaan op de Costa Fortuna, een schip dat wordt gekenmerkt door uitzonderlijk comfort en elegantie. Met tal van zwembaden, bubbelbaden, een sportterrein en een royaal aantal bars en restaurants beleef je onderweg nooit een doods moment.

Na enkele dagen op de Perzische Golf trekt deze cruise richting Golf van Oman. Daar bezoek je Muscat, de hoofdstad van Oman waar je onder andere het Royal Opera House en de gigantische Sultan Qaboes-moskee kan bezichtigen. Via het vakantieoord Khasab vaar je terug naar de Emiraten, waar je nog een toer krijgt in het indrukwekkende Abu Dhabi voordat je opnieuw in Dubai aanmeert.

Dobberen op de Perzische Golf is mogelijk vanaf 1.259 euro per persoon, inclusief transfer.

Frankrijk

Geen zin om het ver te gaan zoeken? Dat is ook helemaal niet nodig! Je kan zelfs een bescheiden cruise maken over de Franse Seine. Een autocar brengt je naar Parijs, waar de MS Seine Princess op je ligt te wachten. Na een welkomstdrankje vaart het schip door de romantische lichtstad bij nacht. Nadien vertrekt het schip richting Honfleur aan de Normandische kust. Onderweg zijn er nog tal van mogelijke excursies, zoals een bezoek aan het Kasteel van Versailles of een stadswandeling door Rouen.

De MS Seine Princess is niet zo omvangrijk als de schepen die we eerder bespraken, maar dat neemt niet weg dat de Seine Princess luxe en comfort uitstraalt. De dansvloer in de bar nodigt daarnaast uit om de beentjes los te gooien. Bovendien zie je op vijf dagen tijd een knap stukje van Frankrijk op een originele manier.

Vanaf 789 euro per persoon, inclusief transfer, kan je Frankrijk verkennen via de Seine.

Zin om het anker te lichten en op een begeleide cruise te vertrekken? Spring zeker eens binnen in een winkel van Neckermann. De reisorganisator beschikt over een ruim aanbod aan luxueuze cruises!