Superfan laat Efteling-tattoo zetten

Al vijf jaar lang is de 23-jarige Rick Oonincx naar eigen zeggen elk weekend in de Efteling te vinden. De superfan uit het Nederlandse Roosendaal was dan ook erg blij toen begin deze maand de nieuwe achtbaan ‘Baron 1898’ werd geopend in het pretpark. Uit dankbarheid liet hij zelfs een tattoo zetten van de aanwinst.

“Ik heb er nu 25 rondjes in de Baron op zitten”, zegt Oonincx aan Metro Nederland. “De achtbaan is zo mooi in elkaar gezet, ik ben er echt gek op geworden.” Over de tatoeage heeft de Nederlander een half jaartje nagedacht. “Ik heb de bouw van de attractie van begin tot eind gevolgd via de making of-filmpjes op YouTube. Bovendien had ik al een tijdje het idee om een tatoeage te laten zetten.”

chGO78Gl

Voor Oonincx, die werkt als elektromonteur, is het zijn eerste tatoeage. En voorlopig wil hij het daarbij houden. “Misschien laat ik er ooit nog de achtbaan zelf omheen zetten, maar voorlopig hou ik het even bij de naam.”

Bij Tattoo Bob, waar Oonincx de inkt liet aanbrengen, valt de ‘Baron’-tekening in de categorie ‘opmerkelijke tatoeages’. “Wij zien hier vanalles langskomen, maar toen ik Rick hoorde zeggen dat hij een tatoeage wilde van de nieuwe Eftelingattractie, dacht ik toch even dat ik hem niet goed had gehoord”, lacht medewerker Ralph.