Gehavende dijen overspoelen Instagram

Instagram heeft het voorbije jaar bewezen dat het niet per definitie een baken van oppervlakkige ijdelheid hoeft te zijn. Na het succes van de Loveyourlines-account wordt de sociale netwerksite dezer dagen overspoeld door #thighreading, het nieuwste hulpmiddel in het streven naar een positief lichaamsbeeld voor vrouwen. 

Sociale media hebben doorgaans niet zo’n beste reputatie wat hun invloed op het zelfbeeld van de gebruikers betreft, maar er is een tegenbeweging op gang. Op Twitter en Instagram hoeven foto’s niet langer een illusie van perfectie voor te spiegelen, welintegendeel. Het is almaar normaler om je minder flatterende kanten uit te spelen, of meer nog: om ermee te koketteren.

Chrissy Teigen

Een van de ‘pioniers’ van die lichaams-positieve trend is het bloedmooie Amerikaanse model Chrissy Teigen. Enkele maanden geleden postte de wederhelft van zanger John Legend een opmerkelijke foto van de striemen op haar benen, met als bijschrift ‘Stretchies say hi!’. Niet veel later zag de account @Loveyourlines het licht, die als bedoeling heeft om “echte vrouwen, echte lichamen en echte eigenliefde te promoten”.

Striemen zijn normaal

Ondertussen zijn een heleboel minder bekende gezichten op de kar gesprongen, waaronder @princess_labia. Als bijschrift voor een kiekje van de striemen op haar dijen lanceerde deze studente de hashtag #thighreading op Twitter, waarna die snel de oversteek maakte naar Instagram. “Er zijn zoveel gezichten en lichaamsvormen die meisjes nooit te zien krijgen”, legt ze uit. “Heel wat meisjes lieten me via Twitter weten dat ze niet wisten dat zoveel vrouwen striemen hebben. Dat is toch echt triest? Striemen zijn perfect normaal en toch wordt ons aangeleerd om er ons voor te schamen.” In het zog van @princess_labia hebben ondertussen al honderden andere vrouwen foto’s van hun dijen met de wereld gedeeld.

 

#itg #thighreading

A post shared by Michelle Leigh (@hellafreigh) on

 

https://instagram.com/p/5svJW0SYsa/?tagged=thighreading

https://instagram.com/p/5nuAECJQcY/?tagged=thighreading