Verantwoordelijke supportersclub Standard krijgt pv in bus voor anti-Defourtifo

Verantwoordelijke supportersclub Standard krijgt pv in bus voor anti-Defourtifo

De verantwoordelijke van Ultras Inferno, een supportersclub van Standard Luik, heeft 8 maanden stadionverbod en een boete van 400 euro gekregen vanwege een controversiële anti-Defourtifo. Dat schrijft de krant La Dernière Heure vandaag. De woordvoerder van de FOD Binnenlandse Zaken bevestigt dat er één proces-verbaal is opgesteld. Op 25 januari, tijdens de wedstrijd Standard-Anderlecht, ontrolden de Ultras Inferno een tifo waarop een onthoofde Steven Defour te zien was. Defour, een ex-speler van Standard, was in het tussenseizoen verhuisd van FC Porto naar Anderlecht. Vele media spraken schande van de tifo.

“De politie van Luik heeft één proces-verbaal opgesteld”, zegt de woordvoerder van Binnenlandse Zaken. “De Voetbalcel van Binnenlandse Zaken heeft het pv behandeld. De zaak is daarmee gesloten.” De woordvoerder weigerde de identiteit prijs te geven van de supporter tegen wie het pv was opgesteld, noch welke sanctie uitgesproken werd.

Volgens La Dernière Heure gaat het om de verantwoordelijke van Ultras Inferno. Hij vroeg om als enige de verantwoordelijkheid te dragen. De supporter kreeg 8 maanden stadionverbod en een boete van 400 euro, zegt de krant. “Als verantwoordelijke van Ultras Inferno organiseerde hij het ontrollen van het spandoek in de tribunes, en nam hij eraan deel. Het spandoek zette aan tot haat en kwaadheid”, klinkt de motivering. De voorzitter van de club zelf zegt overigens maatregelen genomen te hebben tegen de supportersclub. Zo moeten tifo’s voortaan vooraf getoond worden.

bron: Belga