Prostituee maakt seriemoordenaar een kopje kleiner

Een 45-jarige prostituee uit Springfield heeft laten zien dat ze ook buiten de slaapkamer flink van wanten weet. Toen Neal Falls, één van haar klanten, haar probeerde te wurgen, wist zij hem zijn wapen afhandig te maken en schoot hem vervolgens neer.

De date tussen Falls en de voormalige veiligheidsbewaker vond al plaats op 18 juli, maar de feiten raakten nu pas bekend. De seriemoordenaar was de prostituee via een annonce op het internet op het spoor gekomen. Zodra de lichtekooi de deur opende, greep Falls haar bij haar keel en sleurde haar door het huis, terwijl hij schreeuwde dat hij haar ging vermoorden. De hoer beet echter van zich af, greep een hark beet en wist zijn vuurwapen te bemachtingen, waarna ze de trekker kordaat overhaalde.

De politie vond het verdacht dat Falls geen geld op zak had, hoewel hij een prostituee bezocht. Toen ze de auto van de man doorzochten, vonden ze een volledig moordarsenaal: messen, bijlen, een hamer, handboeien, een kogelvrij vest, schop, bleekmiddel en andere reinigingsproducten. Mogelijk is de man verantwoordelijk voor een stuk of tien andere moorden in verschillende steden in de Verenigde Staten.

De vrouw werd voorlopig niet aangeklaagd, het zou gaan om een geval van wettige zelfverdediging. “Ik heb al mijn ganse leven moeten vechten tegen mannen. Ik was dus klaar om me te verdedigen tegen deze.” Volgens de politie was Falls vermoedelijk een seriemoordenaar en heeft de prostituee andere vrouwen mogelijk gered van de dood.