Labour-Lord treedt af na seks- en drugsvideo

Vicevoorzitter John Sewel van het House of Lords, de Britse senaat, heeft noodgedwongen ontslag genomen nadat pikante foto's van hem in de pers waren opgedoken. Lord Sewel, een 69-jarige gehuwde Schot, is op beelden te zien terwijl hij cocaïne snuift in het bijzijn van twee prostituees. 
door
Eldrid
Leestijd 1 min.

Sewel is een voormalige medewerker en vertrouweling van oud-premier Tony Blair. De politicus fulmineert op de video ook nog tegen collega's terwijl hij rondloopt in een leren vrouwenjas en een oranje beha. Aan een van de dames van lichtere zeden schrijft hij een cheque uit van 200 pond.

Sewels collega's in het House of Lords reageren "geschokt" op zijn gedrag. Behalve een noodgedwongen ontslag krijgt de ex-vicevoorzitter ook nog een politieonderzoek op zijn bord.

Wie wel in zijn vuistje zal lachen, is premier David Cameron. Die werd door Sewel omschreven als "de meest simpele, oppervlakkige premier die er ooit is geweest". Ook de Londense burgemeester Boris Johnson, eveneens een Conservatief, werd door de Schot voor "asshole" uitgemaakt.