IN BEELD. Kenia is klaar voor Obama

Vandaag komt Barack Obama - Amerikaanse president met Keniaanse roots - aan in Kenia, en het Afrikaanse land is er helemaal klaar voor. 
door
Eldrid
Leestijd 1 min.

Van T-shirts tot dvd's, kunstwerken en hoedjes: de Obama-gekte in Kenia kent geen grenzen en niemand wordt ervan bespaard. De Kenianen kunnen zelfs ringtones aankopen met fragmenten uit de speeches van de Amerikaanse president.

Obama komt naar Kenia naar aanleiding van de zesde Global Entrepreneurship Summit in de hoofdstad Nairobi. Honderdduizenden dollars heeft de Keniaanse regering besteed aan het opkalefateren van de stad. Voetpaden werden vernieuwd, veiligheidscamera's vervangen en snelwegen hersteld. Vooral de wegen die 'The Beast', zoals de gepantserde auto van de president heet, zal aandoen, kregen een opknapbeurt.

Het dorp van Obama senior

Kenia heeft nog nooit een zittend Amerikaans staatshoofd op bezoek gehad. Wat de doortocht van Obama nog net dat tikje specialer maakt, zijn zijn Keniaanse roots. Zijn vader Barack Obama senior was immers een geitenherder en econoom uit West-Kenia.

Het is echter niet de eerste keer dat Obama het Afrikaanse land aandoet. In 2006 bezocht hij Kogelo, het dorp waar zijn vader begraven ligt en zijn stiefgrootmoeder Sarah Obama woont. Toen was Obama nog gewoon senator, en was er van presidentiële ambities nog geen sprake. Een bezoek aan Kogelo staat nu niet op het programma.

AFP PHOTO / SIMON MAINA

AFP PHOTO / SIMON MAINA

AFP PHOTO / SIMON MAINA

AFP PHOTO / SIMON MAINA

AFP PHOTO / SIMON MAINA

AFP PHOTO / JOHN MUCHUCHA

AFP PHOTO / KEVIN MIDIGO