Taylor Swift dreigt ophef te veroorzaken in China met nieuwe kledinglijn

PITTSBURGH, PA - JUNE 06: Recording artist Taylor Swift performs during The 1989 World Tour live at Heinz Field on June 6, 2015 in Pittsburgh, Pennsylvania. Jason Merritt/Getty Images for TAS/AFP

Taylor Swift dreigt in een politiek beladen discussie terecht te komen in China. Volgende maand lanceert ze een eigen kledinglijn, maar die verwijst indirect naar het bloedbad op het Tiananmenplein. 

Op de T-shirts en jurkjes staat het politiek gevoelige jaartal 1989. Dat is het geboortejaar van Swift, waarnaar ze ook haar laatste album en tournee heeft genoemd.

De Britse krant The Guardian waarschuwt echter dat het Chinese regime moeilijk kan liggen, omdat het jaartal gecensureerd wordt op sociale media en zoekmachines. In 1989 werd een grote studentenbetoging op het bekende Tiananmenplein in Peking bloedig neergeslagen, met honderden doden tot gevolg.

Bovendien staan op de merchandise van de Amerikaanse zangeres ook de initialen ‘T.S.’. Die verwijzen natuurlijk naar Taylor Swift, maar kunnen ook geïnterpreteerd worden als ‘Tiananmen Square’.

Swift speelt in november in Sjanghai. Het is niet duidelijk of alle merchandise er ook zal worden verkocht.