Tankstations krijgen fleurige toiletten

20150721 Minderhout Belgium: 2theloo vestiging in Minderhout, wc toiletten in een pompstation, benzinestation van Total in Minderhout langs op de E19 richting Antwerpen. 2theloo; wc; toilet; toiletten; benzinestation; total; Minderhout; E19 20150721133757 CREDIT: ImageDesk.be / imagedesk

2theloo gaat 24 Belgische tankstations uitrusten met luxueuze toiletten. Het bedrijf staat vooral in Nederland bekend om zijn vernieuwend concept met aangename toiletruimtes.

De bedoeling van 2theloo is om een toiletbezoek aangenaam te maken. Ze doen dat met propere ruimtes met veel felle kleuren en interactiemogelijkheden, onder meer door de integratie van sociale media. Het bedrijf werd in 2011 opgericht en telt intussen al 200 toiletten in 14 landen. Het idee is eenvoudig: je betaalt voor je toiletbezoek, maar in ruil krijg je een voucher waarmee je korting krijgt in de Total-winkel. «We geloven dat een toiletbezoek in een publieke ruimte geen reden tot ongerustheid zou mogen zijn. Het zou een unieke ervaring moeten zijn, zelfs beter dan thuis», zo klinkt het bij 2theloo.

Tegen eind dit jaar krijgen 24 tankstations van Total toiletten van 2theloo. De deal tussen beide bedrijven kwam er na een succesvol pilootproject in de tankstations van Jabbeke en Spy. Total beklemtoont dat toiletten belangrijk zijn voor het imago van een tankstation. «De toiletruimte is een van de aspecten die zeer bepalend is om deze tevredenheid te verhogen», aldus retaildirecteur Marc Seminck in een persbericht. «Total zocht dan ook een nieuw toiletconcept dat zowel vernieuwend als vooruitstrevend is.» Volgens het persbericht past de samenwerking ook in het beleid van Total rond duurzame ontwikkeling en milieubewust management. «Zo verbruikt 2theloo 60 procent minder water, 53 procent minder zeep en 79 procent minder papier.»