Beats, bonding en baldadigheid op Tomorrowland

Dit weekend strijkt de Tomorrowland-gekte opnieuw neer in Boom, dat drie dagen lang omgetoverd wordt tot het epicentrum van de dancewereld. Naast kleurrijke beats serveert het festival de 180.000 bezoekers ook een sterrenkeuken, een privézwembad en een eigen online platform om alle doldwaze festivalervaringen te delen met het clubje ingewijden. Een overzicht van alle gekkigheid die de People of Tomorrow te wachten staat.

1. In cijfers
Met zo’n 180.000 bezoekers wordt de populatie van Boom op drie dagen tijd meer dan vertienvoudigd. Alle tickets vlogen in minder dan een uur tijd de deur uit en er worden 31 hogesnelheidstreinen en 165 speciale partyvluchten ingezet om de festivalgangers tijdig op het terrein te krijgen. Het festival telt 16 podia, waarvan het grootste podium 140 meter breed en 42 meter hoog is. Tijdens het weekend worden er 4500 crewleden ingezet om onder andere te helpen bij het tappen van de 1.000.000 pintjes die er gemiddeld in totaal over de toonbank gaan.

2. In de keuken
De festivalorganisatie haalt al jaren alles uit de kast om de verwachtingen van de festivalgangers ruimschoots te overtreffen. Dit jaar staan er maar liefst 120 eetstandjes die op te delen zijn in vijf categorieën: bites, health, luxuxy, street en world. Sterrenchef Viki Geunes staat paraat met duizend couverts en drie nieuwe gerechten om de culinaire horizon van de festivalgasten te verruimen. Ook Sergio Herman tekent voor het derde jaar op rij present en zal twaalf gourmands met bijbehorende wijnen serveren. Het rijtje chef-koks wordt vervolledigd door Peter Goossens en Kobe Desmaraults en ook BV-kok Nathalie Meskens is van de partij met haar populaire Thaise gerechten.

3. Op de podia
Naast vaste waarden zoals de Antwerpse dj-broers Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta en Tiësto, maken dit jaar ook enkele interessante buitenbeentjes hun opwachting. Wat dacht je bijvoorbeeld van een optreden van het Nationaal Orkest van België? Ook de Nederlandse rakkers van het Rotterdam Terror Corps, één van de populairste hardcoregroepen uit de jaren 90, ogen enigszins vreemd op de affiche, net zoals de nostalgisch gecaste 2Fabiola en het in dancekringen vaak verfoeide hitwonder Avicii. David Clarke, de goede oude Armin van Buuren en de veelzijdige Paul Kalkbrenner staan op hun beurt dan weer garant voor stevig getrainde kwaliteitsbeats die de vermoeidheid van menig festivalganger achteloos de kop in drukken.

4. Naast de podia
De indrukwekkende inkleding en de non-stop randanimatie maken dit festivalweekend tot een langgerekte droom waarvoor meer dan 100 decorbouwers zich in het zweet gewerkt hebben. Op simpele vraag van één van de festivalgasten installeerde de organisatie dit jaar een privézwembad in de DreamVille en over het hele terrein ligt er in totaal 8 kilometer aan fonteinen verspreid.

5. Tussen de festivalgangers
Dit jaar zet de festivalorganisatie nog meer in op de verbondenheid tussen de festivalgasten. Zo lieten ze dit jaar een speciaal online platform ontwikkelen waardoor bezoekers met één simpele druk op hun festivalbandje online met elkaar in contact kunnen treden. Via deze People of Tomorrow Community krijgen ze ook exclusieve content over het festival en wordt er foto- en videomateriaal gepost. Tot slot is er dit jaar ook de mogelijkheid om te trouwen op het festivalterrein. Je huwelijk bezegel je uiteraard met een gouden Tomorrowland-ring.

Mare Hotterbeekx