Starbucks opent elke dag twee nieuwe vestigingen

In de stad, op de luchthaven en nu zelfs in het ziekenhuis. De Starbucks-koffiehuizen blijven als paddestoelen uit de grond schieten. De voorbije 27 jaar heeft heeft de Amerikaanse keten elke dag twee nieuwe vestigingen geopend.

Het begon allemaal in 1971, toen drie vennoten met een koffiehuis startten in Seattle. Ze verkochten er kwaliteitskoffiebonen en apparatuur om koffie te maken. Sindsdien is het steil bergop gegaan en vliegen ook gebak, salades, sandwiches en zelfs boeken er vlotjes de deur uit.

Intussen is Starbucks’s werelds grootste keten van koffiehuizen, met zo’n 20.000 vestigingen in 64 landen. Volgens UberFacts kwamen er de voorbije 27 jaar dagelijks 2 vestigingen bij. Het gros daarvan bevindt zich in de Verenigde Staten (11.000), Canada (1.000) en het Verenigd Koninkrijk (700). Ook in ons land kunnen de fans terecht in een tiental vestigingen.

Opvallend: sinds deze week is er ook een koffiehuis in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. Het gaat om de eerste Starbucks-vestiging in een Europees ziekenhuis.