Dit moet je eten om een platte buik te krijgen

Hoewel de zomervakantie al bijna halfweg is, is het nog niet te laat om ervoor te zorgen dat je lichaam summer proof is. Hier zijn enkele tips om een platte buik te krijgen.

Eet vijf keer per dag, drink zes tot acht glazen water en kauw voldoende op je voedsel. Dit zijn de klassieke tips van voedsingsspecialisten.

“Voeding die rijk aan vezels en proteïnen, zoals eiwit, melk, yoghurt, kool en pompelmoes, versnellen op een natuurlijke manier je metabolisme”, zegt diëtiste Lovina Nilsson aan Femail. “Om een opgeblazen gevoel te vermijden en af te vallen, zijn onder andere suiker, tarwe, cafeïne en alcohol te vermijden.”

Ontbijt
Snelle suikers verbranden snel en zorgen ervoor dat je je lusteloos en moe voelt. Betere alternatieven zijn eieren, gerookte kip, amandelen of plattekaas.

“Een studie wijst uit dat wie ’s ochtends eieren eet, minder honger heeft gedurende de dag dan iemand die koolhydraten, zoals brood, eet”, legt Nilsson uit.

Havermout is ook een goed alternatief om je dag te starten. Het bevat vezels, gezonde plantaardige eiwitten, vitaminen en mineralen die helpen bij de spijsvertering. Eet er wat donkere bessen bij, want die zitten vol antioxidanten.

Tips:

  • Eet een sneetje volkorenbrood of havermoutpap met bassen en amandelen of twee hardgekookte eieren samen met wat bessen.
  • Start de dag met wat water met citroensap. Je zal je krachtiger voelen en bovendien reinig je je lichaam.
  • Kies groene thee in plaats van koffie. De cafeïne die erin zit, geeft je metabolisme een boost voor twee uur. Uit onderzoek blijkt ook dat door twee tot vier kopjes groene thee te drinken je lichaam 17% meer calorieën verbruikt tijdens een workout

Tussendoortje
Ongezouten noten, zoals amandelen en cashewnoten, bevatten gezonde vetten en zitten vol eiwitten, vezels en ijzer.

Groenten zijn ook altijd een goed idee. Ze zijn niet alleen vetarm, maar voorkomen ook dat je lichaam water opslaat en laten ook gifstoffen afvloeien.

Lunch
Een gezonde en voedzame lunch is belangrijk om de namiddag door te kunnen komen.

Ga voor een slaatje op basis van donkere bladgroenten, zoals spinazie of kool. Zij zijn een bron van calcium en bevatten nauwelijks calorieën. Voeg daar bruine rijst of quinoa aan toe, die zijn rijk aan vezels en vitamine B, wat calorieën helpt verbranden.

“Zorg ervoor dat je gezonde vetten en proteïnen binnen hebt, zoals zalm, eieren en groeten zoals asperges, tomaten en avocado”, zegt Nilsson. “Tomaten zijn bovendien echte vetverbanders.”

Citroen en olijfolie helpen je honger te verminderen, terwijl zonnebloempitten vol voedingsvezels zitten die je langer een voldaan gevoel geven.

Tips:

  • Eet kool of spinazie met kerstomaten, komkommer, wortels, avocado, hardgekookte eieren, zonnebloempitten en een dressing van limoen en azijn.
  • Drink na je lunch pepermunt- of citroengrasthee, deze helpen je bij de vertering.

Vieruurtje
Eet bijvoorbeeld yoghurt met gember of schijfjes komkommer of watermeloen. Yoghurt bevat bacteriën die helpen bij de vertering en je een minder opgeblazen gevoel geven. Kaneel of gember verhogen het metabolisme. En komkommer en watermeloen zorgen ervoor dat het water niet opgeslagen wordt in het lichaam en voorkomen dus een opgeblazen gevoel.

Diner
Voor het avondeten kies je best voor proteïnen, zoals zalm. Het is daarnaast ook rijk aan omega 3. Spinazie is er lekker bij, het is een bron is van calcium en bevat weinig calorieën. Andere voedingsstoffen zoals look, groene thee, chilipepers en pompelmoes zorgen ervoor dat je geen opgeblazen gevoel hebt.

Een gezonde salade of groentemix met bijvoorbeeld venkel werkt ten slotte detoxerend en bevat goede voedingsvezels.