Als het kriebelt… moet je reizen!

De zomervakantie is nu al een tijdje aan de gang. Misschien ben je al terug van een verre reis of ligt er nog een tripje in het verschiet. Voor sommigen is één uitstap echter niet genoeg. In hen kriebelt er een constante reislust. Opnieuw reizen is voor hen de enige manier om dat  gekriebel onder controle te houden. Speciaal voor hen geven wij hier vijf minder alledaagse bestemmingen, waar ze hun spreekwoordelijk reisdorst kunnen lessen.

Gambia

Gambia is het kleinste land van het Afrikaanse vasteland. Met zijn kleurrrijke markten, hartelijke mensen en ivoorwitte stranden is het ook ongetwijfeld één van de gezelligste bestemmingen van Afrika. De riviermonding van de Gambia en de jungle bieden bovendien een grote weelde aan natuurpracht. Voor liefhebbers van vogels is dit een onmisbaar plekje, aangezien Gambia meer dan vijfhonderd verschillende vogelsoorten telt. Je moet daarnaast je horloge slechts één uurtje terugdraaien, maar toch voelt de Gambiaanse tijd heel anders aan!

Senegal

Wie wil doorreizen vanuit Gambia passeert sowieso door Senegal, aangezien dit buurland Gambia volledig omgeeft. Wie aankomt in de hoofdstad Dakar krijgt meteen een levendige introductie in het gastvrije Senegal. Ga van uitgestrekte palmstranden waar je heerlijk kan watersporten tot de dichte mangrovewouden waar je de ongrepte natuur kan ontdekken. Het authentieke badplaatsje Saly, ten zuiden van Dakar, laat je het echte Afrika proeven met zijn kleurrijke markten. Dat alles op slechts zes uur vliegen van Brussel!

Jordanië

Het sprookjesachtige Jordanië zal je constant verbazen. De eeuwenoude havenstad Aqaba, aan de Rode Zee, is met rede een van de grootste toeristische trekpleisters van het land. Veel duikers vertrekken hier om de onderwaterwereld van de Rode Zee te ontdekken, maar ook heerlijk relaxen op en rond het strand is hier mogelijk. In de schitterende rotsstad Petra kan je bovendien het decor van Indiana Jones and the Last Crusade bezoeken. Wie zich avontuurlijk voelt, kan nog een tocht maken door Wadi Rum, waar een belangrijk deel van Lawrence of Arabia zich afspeelde.

Verenigde Arabische Emiraten

Wie Verenigde Arabische Emiraten hoort, denkt al snel aan de gigantische wolkenkrabbers en palmeilanden met weelderige hotels die Dubai te bieden heeft. De luxe en rijkdom spreken tot de verbeelding maar ook de andere emiraten hebben heel wat karakter. Hoofdstad Abu Dhabi is net als Dubai in de laatste vijftig jaar ongelofelijk hard veranderd, maar biedt een meer ontspannen sfeer. Vooral de majestueuze Sjeik Zayed-moskee is een bezoekje waard. De ledigheid en raadselachtigheid geven bovendien een speciale soort aantrekkingskracht aan de omringende woestijn.

Zanzibar

Uitgerekte parelwitte stranden, een schitterende stad vol koloniale herinneringen en een groen binnenland met talloze plantages. Dat is wat Zanzibar je te bieden heeft. De gebouwen in koraalsteen en de smalle straatjes van Stone Town kunnen sowieso bekoren. Het House of Wonders, het Paleismuseum en het huis van Dr. Livingstone aldaar zijn ook zeker en vast een bezoekje waard. Wist je trouwens dat Freddie Mercury, de zanger van Queen, op Zanzibar het levenslicht zag?

Kriebelt het ook bij jou om te vertrekken? Neem zeker een kijkje op de site van Neckermann. De reisorganisator heeft een breed aanbod voor reizen naar de vier hoeken van de wereld.