IN BEELD: De evolutie van de hipster

Je kan ze verachten of juist bewonderen, maar feit is dat de populariteit van de hipsters de afgelopen jaren enkel toegenomen is. Toch is de hipster van nu in bijna niets te vergelijken met die van vroeger. PaStε Magazine ontwierp een geestige poster die zes jaar uit het evolutieproces van de hipsters in beeld brengt.

In 2010 was het al veganisme en vegetarisme wat de klok sloeg in het leven van de hipsters. Uiteraard hoorden daar ook organische producten en gerecyleerde draagtassen bij, net zoals een milieubewuste levensstijl. Misschien is het hoog tijd om terug te keren naar de stijl van toen?

Hipster één

2011 was het jaar van de Portlandia-kijkende hipster die verzot is op kleurrijke spulletjes. Vier jaar geleden beschikte de hipster over de nodige dosis zelfrelativering en was hij of zij verknocht aan zowat alles wat zelfgemaakt is.

Hipster twee

De ‘Chic Traveller’ is de volgende hipster in het rijtje. Het jaar 2012 draaide helemaal rond zweverige Instagram-foto’s en romantische roadtrips, voordat de flowerpower girl opdook in 2013. Zij onderscheidt zich van de rest met grafische tattoos, een waslijst aan bezochte festivals en kleurrijke bloemenkransen.

Hipster drie Hipster vier

In 2014 maakte de lumberseksuele hipster zijn opwacht. Denk hierbij aan mannen die hun jongensachtige verschijning compenseren met een weelderige baard en stoere vintagelaarzen.

Hipster vijf

Dit jaar is de hipster getransformeerd tot een gesofisticeerde koffieshop-bezoeker wiens grootste bezorgdheid bestaat uit het vinden van hippe sokken, het aanleggen van een willekeurige verzameling fotokaders en het lezen van intellectuele boeken.

HIpster zes