Zo ziet een vrouwenlichaam er echt uit na een bevalling

Sommige vrouwen zijn gezegend met een goddelijk lichaam, en zelfs na een bevalling zien ze er weer megastrak uit. Maar de meesten van ons blijven rondlopen met een bescheiden buikje en moeten hard werken om de kilo’s weer kwijt te geraken. Net om die reden deelde de blogster Julie Bhosale foto’s op haar blog, om aan te tonen hoe het gemiddelde vrouwenlichaam er echt uitziet na de geboorte, striemen en overtollige huid incluis. 

“We leven in een wereld waarin we constant geconfronteerd worden met vrouwen die na een bevalling schijnbaar automatisch weer in vorm geraken”, aldus Bhosale. “Ik ben blij voor hen, maar we moeten beseffen dat dit echt een kleine minderheid is van de vrouwen. Voor de meesten onder ons veranderen onze lichamen. Het is eng, het is moeilijk, soms is het zelfs goor, maar het is ook echt en normaal.”

Door dat onrealistische ideaalbeeld, kon ze moeilijk vrede nemen met haar veranderende lichaam na de geboorte van haar eerste zoon. “Ik voelde enorm veel druk om opnieuw een gestroomlijnd lichaam te hebben. Ik verwachtte dat dit gemakkelijk zou zijn, omdat ik altijd gezond en sportief was”, vertelt Bhosale aan The Huffington Post.

“Na de geboorte van mijn tweede zoon, startte ik met dit project om andere moeders een hart onder de riem te steken.” Als resultaat zie je een reeks foto’s, waar ze telkens haar zoon in haar armen heeft. Zo zie je niet alleen hoe haar lichaam verandert, maar ook hoe de jongen groeit.

Aanvankelijk had de vrouw naar eigen zeggen schrik om enkel negatieve commentaar en kritiek te krijgen. Zorgen om niets, want sinds haar post online staat, stromen de positieve reacties binnen.

Final-1024x1024