Passagiers raken gewond in zelfrijdende Google-auto

Een zelfrijdende auto van Google is voor het eerst betrokken geraakt bij een ongeval met gewonden. De botsing was volgens het internetbedrijf het gevolg van een menselijke fout, waarbij het voertuig langs achteren werd aangereden.

Het is de veertiende keer dat een auto van Google betrokken raakte bij een ongeluk sinds 2009, toen de voertuigen voor het eerst de openbare weg op gingen. In elf van die veertien gevallen werd het voertuig langs achteren aangereden. Dat gebeurde ook deze keer, als was er voor het eerst ook menselijk leed mee gemoeid. Google benadrukt dat hun autonome autonome auto’s nog nooit zelf een ongeval hebben veroorzaakt.

De zelfrijdende auto van Google wordt momenteel in onder meer Californië al op de openbare weg getest, maar er moet dan wel altijd iemand in de auto aanwezig zijn. De drie inzittenden van de zelfrijdende auto raakten gewond bij het bewuste ongeval. Volgens Chris Urmson van Google, die zelf met het ongeval naar buiten kwam, hadden ze last van een “lichte whiplash”.

 

 

Volgens Urmson naderde de zelfrijdende auto een verkeerslicht dat op groen stond. Er reden nog twee auto’s voor het voertuig van Google en het voorste voertuig stopte ondanks het groene verkeerslicht, om het kruispunt niet te blokkeren. Ook de tweede auto en de auto van Google kwamen tot stilstand.

Uit gegevens van de sensoren op de auto van Google blijkt dat het vierde voertuig helemaal niet heeft afgeremd en daardoor met een snelheid van 27 km per uur tegen de zelfrijdende auto knalde. (zie videosimulatie)