Belgische ontwerpster voor het eerst een niet-seizoensgebonden kledingcollectie

De Belgische ontwerpster Chris Janssens lanceert voor het eerst in België een niet-seizoensgebonden kledingcollectie. «We kennen geen seizoenen meer», legt ze uit aan Metro, «seizoensgebonden kledij maken heeft dus niet langer zin.»

De Belgische vrouw moet volgens Janssens voorbereid zijn op elk weertype, op elke dag van het jaar en daar helpt ze hen maar al te graag mee. «Het is zonde dat je in de solden in januari enkel dikke winterjassen vindt. Want voor hetzelfde geld is het dan 15 graden en zoek je eigenlijk een luchtig jeansjasje», zo licht ze haar beslissing toe. «Bovendien worden er tegenwoordig ook in de zomer wollen truien gedragen. In mijn ogen is het niet meer dan logisch dat ik met mijn nieuwe collectie op deze evolutie inspeel.»

Met haar ‘All Because of Love’-lijn zorgt ze voor een frisse wind in het Belgische modelandschap. Haar nieuwe kledinglijn, die van a tot z in België gemaakt wordt, rich zich op zelfbewuste vrouwen met diepgang. «Zelf zou ik de collectie omschrijven als hippie en chique tegelijk. Het zijn kleren die je probleemloos naar een receptie of op een gewone werkdag kunt dragen, afhankelijk van hoe je ze combineert. Met de titel ‘All Because of Love’ verwijs ik naar mijn levensfilosofie. Ik heb echt mijn hart en ziel in deze collectie gestoken. Ik hoop dat mijn klanten de kleren ook met hart en ziel zullen dragen.»

Van elk kledingstuk in de collectie zijn maar een beperkt aantal stuks te verkrijgen. Vanaf dit weekend tot en met eind augustus kunnen klanten een kijkje nemen in de pop-upshop van Nanouk De Cauwer in Knokke. Nadien zal de collectie ook in verschillende boetieks verkocht worden. Elke twee maanden breidt Janssens de collectie uit met een aantal nieuwe items. «Het is belangrijk om voor elk type vrouw iets aan te kunnen bieden, los van de trends van het moment», legt Janssens uit. «Zelf hecht ik veel belang aan tijdloze elegantie waarmee elke vrouw haar troeven in de verf kan zetten.»