Deze zomer al meer dan 300 kinderen verloren gelopen aan Belgische kust

20150412 - OOSTENDE, BELGIUM: Illustration picture shows people enjoying the sun at the Belgian coast in Oostende, Sunday 12 April 2015. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK

In de eerste twee weken van de zomervakantie zijn aan de Belgische kust al meer dan 300 kinderen verloren gelopen. Dat berekende de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV). Vorig jaar werden voor de hele maand juli 554 verloren gelopen kindjes geteld.

In de eerste twee weken van juli liepen, verdeeld over de tien kustgemeenten, zeker 294 kinderen verloren. Enkel De Panne kon nog geen cijfers meegeven, maar de reddingsdiensten schatten dat dat er een twintigtal zijn. Dat cijfer ligt in lijn met de verwachtingen, gezien de uitstekende weersomstandigheden in het begin van de vakantie. Op de drukbezochte stranden van Oostende en Blankenberge liepen de meeste kinderen verloren, respectievelijk 97 en 85 kinderen.

Om de kinderen snel terug te vinden, zorgde IKWV ook dit jaar voor antiverdwaalarmbandjes. Daarvoor gingen de partners in zee met Studio 100. Maya de Bij en Wickie de Viking sieren de bandjes, die onder meer bij de redders en toeristische diensten gratis verkrijgbaar zijn.