Nieuwe campagne toont échte vrouwen

Foto / A. Herrmann

Amy Herrmann is op een queeste tegen bodyshaming. De Australische artieste wil maar liefst 100 vrouwen van over de hele wereld fotograferen om aan te tonen dat iedereen mooi is, ondanks striemen, gewicht of voluptueuze vormen. 

Geen slecht woord over topmodellen als Doutzen Kroes en Cara Delevingne, maar doorgaans kan de gemiddelde vrouw niet uitpakken met zo’n droomlichaam. Om de strijd aan te gaan met die onrealistische schoonheidsidealen, richtte Herrmann een campagne en crowdfundingsactie op onder de naam ‘Onder alles zijn we…’ (‘Underneath we are…’).

“Onder alles zijn we… jong, oud, dik, dun, mager, transgender, andersvalide, moeders, dochters, klein of groot. De maatschappij probeert ons zo steeds opnieuw in hokjes te plaatsen. Maar eigenlijk zijn we, onder alles, gewoon vrouwen”, klinkt het.

Ongeveer een week geleden plaatste Herrmann de campagne op de crowdsourcingwebsite Pozible. Op die manier wilt ze geld inzamelen om 100 vrouwen te fotograferen, met niets om het lijf dan hun lingerie. De achterliggende boodschap is duidelijk: vrouwen zijn er in alle maten en vormen, en het is tijd om genoegen te nemen met jezelf.

Ondertussen hebben al meer dan 300 vrouwen zich aangemeld om deel te nemen aan het project. 67 mensen willen investeren in het project. In totaal is al meer dan 3.066 dollar ingezameld, en is het streefdoel van 2.700 dollar ruim gehaald.

Foto / A. Herrmann
Foto / A. Herrmann
1434463785
Foto / A. Herrmann
Foto / A. Herrmann
Foto / A. Herrmann

sdf