Chinese seksvideo gaat viraal

China is volledig in de ban van een seksvideo die opgenomen is in een winkel van de kledingketen Uniqlo. De Chinese overheid heeft alvast een klopjacht georganiseerd om de hoofdrolspelers op te sporen. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Het filmpje duurt welgeteld één minuut, maar is toch voldoende om heel China op stelten te zetten. Het duurde niet lang of de beelden verspreidden zich als een lopend vuurtje via Chinese sociale media. De Chinezen zelf zagen de humor er wel van in, zeker nadat Uniqlo met een reactie kwam. "We willen erop wijzen dat onze kledinghokjes enkel bedoeld zijn om op een deftige en juiste manier te gebruiken", aldus de retailer. Intussen posten heel wat jolige grapmakers massaal selfies voor de bewuste Uniqlo winkel op Instagram en Twitter.

Enkel de Chinese overheid kan niet lachen met het filmpje. Het druist volgens hen in tegen de sociale waarden en moet zo snel mogelijk van het wereldwijde web gehaald worden. Youtube heeft de video alvast verwijderd.

Dozens of chinese make selfie in front of Uniqlo after the viral smartphone video #sextape in #UNIQLO , in #beijing pic.twitter.com/aNGsSlHcuO

— dufour (@freddufour_afp) 15 juli 2015