Wie gaat er aan de haal met de Supercup?

Over een dikke week wordt de Jupiler Pro League weer op gang getrapt. Voordat het zover is moeten de kampioen en de bekerwinnaar eers nog onderling uitvechten wie de Belgische Supercup bij in de prijzenkast mag zetten. AA Gent ontvangt donderdagavond Club Brugge in de eigen Ghelamco Arena, maar beide ploegen worden een week voor de competitiestart geplaagd door blessures.

Bij Gent beginnen de problemen al bij de grasmat van hun nieuwe voetbaltempel. Zeven weken geleden, toen de Buffalo’s er hun eerste titel wonnen tegen Standard, lag het veld er prima bij. Bij de gewonnen galamatch tegen Bordeaux vorig weekend bleek het gras echter de grote boosdoener. Het veld lag er bijzonder glad bij, waardoor de spelers constant weggleden. Tijdens de wedstrijd vielen Thomas Matton en Brecht Dejaegere uit. Coach Hein Vanhaezebrouck wees de grasmat aan als de schuldige voor de blessure van Dejaegere.

Matton en Dejaegere geraken mogelijk niet fit voor de Supercup en vervoegen een lange lijst van afwezigen. Lasse Nielsen is nog op de sukkel met een gekneuzde teen, Rami Gherson kampt met vocht in de knie en Nicklas Pedersen revalideert nog na een meniscusoperatie. Vanhaezebrouck kan bovendien niet rekenen op nieuwkomers Johansson en Elhamed. De Zweedse verdediger moet dit weekend voor de laatste keer aan de bak met Malmö en zijn nieuwe Israëlische collega is nog niet speelgerechtigd. De achterste linie van de Buffalo’s is momenteel dus behoorlijk verzwakt.

Michel Prued’homme heeft gelijkaardige zorgen. Sterkhouders Ruud Vormer, Bjorn Engels en Lior Rafaelov moesten al afhaken voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Dnipro, de ploeg die de Europese campagne van Club een halt toeriep. Engels sukkelt al negen maanden met zijn knie. Eventjes leek er verbetering te komen maar op stage had de jonge verdediger weer veel last. Het verdedigend blok van Club was zodanig afgetakeld dat Dnipro in de tweede helft maar liefst vier keer kon scoren.

Maar er is ook goed nieuws bij Club. Oscar Duarte, die andere belangrijke centrale verdediger, zou volledig hersteld zijn van een achillespeesblessure. Abdoulay Diaby,  die recent overkwam van Rijsel, zou bovendien niet aan de bak komen tegen Dnipro door een adductorenletsel. De aanvaller viel toch in en vond twee keer de weg naar het doel. Met vijf stuks op zijn doelpuntenteller lijkt Diaby er nu al zin in te hebben.

Voor beide ploegen lijkt de Supercup echter niet meer dan een formaliteit. Op de matchdag staat de spelers van Club nog een gewone training te wachten en AA Gent staat minder dan 24 uur later opnieuw aan de aftrap voor een oefenmatch in Aalst. Het zal er dus nog niet om stuiven, maar de Supercup biedt wel een mooie kans aan spelers om zich te tonen voor het nieuwe seizoen. Met twee lekkende verdedigingen zou de match bovendien kunnen uitgroeien tot een ware doelpuntenkermis.

AA Gent – Club Brugge, donderdagavond om 20u30.

 

 

Kriebelt het bij jou al voor het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League? Bij Ladbrokes in ieder geval wel! Daarom kan je er nu al wedden op de eerste trainer die zijn ontslag krijgt, op de volgende topschutter, op wie de titel overneemt van AA Gent…