Zoontje van Nick Cave overleden na val van klif

LOS ANGELES, CA - APRIL 07: Musician Nick Cave performs onstage during The David Lynch Foundation's DLF Live Celebration of the 60th Anniversary of Allen Ginsberg's "HOWL" with Music, Words, and Funny People at The Theatre at Ace Hotel on April 7, 2015 in Los Angeles, California. Kevin Winter/Getty Images/AFP

Arthur Cave, de vijftienjarige zoon van zanger Nick Cave, is omgekomen na een val van een rots. Dat heeft de lokale politie vandaag bekendgemaakt. 

Dinsdagavond werd Arthur – de tweelingbroer van Earl – zwaargewond en bewusteloos aangetroffen door enkele wandelaars. Hij was blijkbaar van een klif van 18 meter hoog gevallen. De wandelaars pasten nog eerste hulp toe tot de hulpdiensten arriveerden, maar de jongen overleed in het ziekenhuis.

Volgens de politie gaat het om een tragisch ongeval. Het is nog niet geweten hoe de jongen ten val is gekomen, maar kwaad opzet of zelfmoord wordt alvast uitgesloten.

Nick en en zijn vrouw Susie Cave verspreidden ook al een boodschap: “Arthur was een mooie, lieve, gelukkige jongen. We vragen dat iedereen onze privacy respecteert, zodat we ruimte hebben om te rouwen”, zo staat te lezen op de website van The Independent.